onsdag 13 januari 2010

böldpest

Om du har en båt som drabbats av så kallad böldpest. Så är det ingen svårare jobba att få bukt på det hela. Men du får räkna med att du inte får klart det på en dag. För det är en långsam historia att hålla på med det är mest för att det är en massa tid som går åt till att pilla sig i naveln för att färg och spackel ska torka.

Men steg ett är det som går fortast att göra och det är slipa eller blästra botten på båten. Redan i detta momentet så är det viktigt att vara noga med att inte ta för lite på botten för du måste hitta alla små bubblor och få bort dom helt och hållet. Du kommer snart märka att du får ett månlandskap på botten i form av massa små kratrar. Och det är just dom du ska få fram det är viktigt att du får med alla så det inte sprider sig igen. Så när du väll fått bort alla bubblor så tycker jag att du ska torka av botten med en aceton trasa så du får bort allt damm.

När steg ett är klar så kommer steg två.
Och när du väll sätter i gång steg två så vill det till att du är ännu mer noga. För nu är det dags att använda ett epoxyspackel för att spackla igen att hålig heter med men använd inte för mycket spackel det är ett hårt och svår slipat spackel så det kommer ta tid även du har på lite spackel över hålen. Men du måste se till att få botten helt slät nu när du spacklar. Men det viktigaste när du spacklar är att lästa på burken hur länge du ska vänta på att får slipa på spackelet. Det är för att det ska vara härdat ordentligt så du inte bara kletar ut spacklet.

Så steg tre
Det är att måla botten med två olika färger som också är epoxy baserade. Den första du ska använda är light primer. Och den ska du måla med så du täcker ytan men var även noga här så du får botten slät. Sen väntar du tills du får måla på nästa färg som är high protect fyra till fem gånger på botten. Här vill det också till att du du får det slätt. När du är klar med Målandet av dom här färgerna så har du bara kvar att stryka på botten färg. Sen är det dags att använda båten igen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar